Home chevron_right
Всичко за дома

Боядисване на стени, интериорен дизайн и избор на цветове

admin | юни 8, 2021
боя за стени

Боядисването на повърхности е не само най-икономичният начин за довършване, но и възможност за създаване на креативни дизайни във вашия дом. За да трансформирате интериора, не е нужно да наемате екип от работници, можете да свършите работата сами и ако свържете въображението си, тогава преобразете къщата. Боядисване на стените в апартамента с матова боя. Стенната живопис се смяташе за най-трайното покритие от всички съществуващи, поради което тя често се използваше от строителите и беше незаслужено забравена. Но съвременните дизайнери възраждат този завършек и с помощта на разнообразни композиции създават шедьоври в интериорния дизайн. Както при всеки строителен материал, използването на боя има своите плюсове и минуси, но повечето професионални интериорни декоратори са склонни да го използват. Предимства на използването на боя в дизайна:

– голям избор от цветови решения ви позволява да създавате ярки и нестандартни комбинации;

– безопасност на употреба, съставките не отделят вредни вещества;

– разнообразие в декорация на повърхността и хармонично съчетание с различни текстури;гъвкавост на употреба, боята може да бъде съчетана с всякакъв тип помещения: баня, спалня, кухня, коридор;

– устойчивост на механични повреди и замърсявания;

– лесна грижа, боядисаната повърхност е лесна за почистване;

– способността да създадете уникален дизайн със собствените си ръце. Това не са всички предимства, но боядисаните повърхности имат и своите недостатъци. Те трябва да бъдат взети предвид при избора на този вид покритие. Боядисването изисква идеално равна повърхност преди нанасяне, в противен случай ще се забележат най-малките неравности и дефекти. Ако технологията на нанасяне е нарушена и съставът на боята е избран неправилно, покритието бързо ще започне да се износва от стените или да загуби първоначалния си цвят.

Затова подгответе стените преди да започнете да боядисвате с бои. Най – важното е да са запълнени неравностите, там където е нужно да се нанесе грунд и да бъде добре изшкурено, за да се получи абсолютно гладка стена за най-доброто боядисване.

Written by admin

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


BOOKING CONTACT